22 Ekim 2007 Pazartesi

Ailesi

Ailesi

AFENİ SHAKUR (ANNESİ): Tupac ın annesi daha Tupac hamileyken Kara Panterler davası nedeniyle hapisteydi.Tupac'ın daha anne karnında başlayan hapishane ziyaretlerinin onun peşini yaşam boyunca bırakmaması acı bir ironi olarak görülmelidir. Afeni nin hapse girme nedeni ise bazı bankalara ve büyük mağzalara bomba koyduğu suçlamasıydı. Afeni hapisten çıktıktan sonra aile doğu yakasından ayrılarak körfezin batı yakasına yerleşti. Los Angeles ve çevresinde yaşayanlar için doğu-batı yakası çok önemli bir kültürel ayrım olduğu için,ailenin batı yakasına yerleşmesi Tupac' ın üzerindew çok etkili olmuştur. Tupac 1990 yılına geldiğinde annesinin hafif uyuşturucular kullandığını öğrendi. Tupac' ın ölümünden sonra, henüz yayınlanmamış tüm şarkılarının telif hakları açtığı dava ile Afeni Shakur a kalmıştır.

WILLIAM GARLAND (BİYOLOJİK BABASI): Tupac biyolojik babasının ölmüş olduğunu bilerek büyüdü. Ancak 1994 yılında New Yorkta uğradığı silahlı saldırılarının ardından hastaneye gelen ziyaretçilerden biri Tupac' a gerçek babası olduğunu söylediği zaman, Tupac'ın hayatında yeni bir dönem başlamıştır. William Garland da Kara Panterlerin bir üyesiydi. Tupac son yılında bi kaç kez babasıyla görüşmüş olsa da hayatı boyunca gerçek baba olarak kendisini yetiştirip büyüten Mutulu Shakur u kabul ettiği bi gerçektir.

MUTULU SHAKUR (ÜVEY BABASI): Afeni Shakur' un eşi. Tupac' ın gerçek babası kabul ettiği adam. 1981 yılında karıştığı iddia edilen üç ölümlü bir silahlı soygun suçundan hüküm giyerek cezaevine girdi ve şu anda da orada. Tupac' ın ölümünden sonra dostlarıyla bir araya gelerek Mücadeleye Cesaret Et adlı bir anma albümü yayınlanmasına ön ayak oldu. Albüm ABD de bulunan siyasi tutuklulara ithaf edilmişti.

LUMUMBA SHAKUR (AMCASI): Mutulu Shakur' un erkek kardeşi. Kara panterin aktif bir üyesiydi. Mutulu tutuklanıp hapse girmeden önce vurularak öldürüldü.

ZAYD SHAKUR (AMCASI): Mutulu Shakur' un erkek kardeşi. O da diğerleri gibi Kara panterin aktif bir üyesiydi. New Jersey de silahlı çatışmada öldürüldü.

GERONIMA PRATT (VAFTİZ BABASI): Tupac' ın vaftiz babası. Kara Panterler davasından dolayı bir kaç yıl cezaevinde yatmış bir aktivist.

SET SHAKUR (KIZ KARDEŞİ): Tupac' ın kız kardeşi. "Coast Trippin" filminin müzikleri olan "Snake Eyez" albümünde şarkı söyledi.

MOPREME (ERKEK KARDEŞİ): Tupac' ın aynı babadan erkek kardeşi. Tupac la birlikte Thug Life grubunda birlikte çalıştı. Ama Outlawz grubuna girmedi.

Hiç yorum yok: